Blat de tort pandişpan

Postat de diaconta in Dulciuri
2 Sep 2014 | 24546 vizualizari

M-am gândit că ar fi util sa postez reţeta pe care o folosesc eu pentru blatul de tort. Reuşita este sigura daca se respecta întocmai proporţiile si etapele descrise. Este un blat pufos pe care eu nu-l însiropez si care se comporta foarte bine daca tortul are mai multa crema. Regula de baza este de a respecta proportia de 30 g zahar si 30 g faina pentru un ou de marime medie,precum si timpul de mixare. In funcţie de tava folosita,puteţi sa stabiliti numarul necesar de oua. Pentru a avea un termen de comparatie,eu am folosit 7 oua pentru tava cu diametrul de 28 cm si 4 oua pentru tava cu diametrul de 20 cm. Fiecare dintre acestea am putut sa le tai obţinând câte trei blaturi. Praful de copt nu este neaparat necesar,dar eu torusi am folosit câte 5 g.

Inapoi la reteta

Comentarii (37)

la 02.09.2014, 23:10
pufosenie
la 02.09.2014, 23:12
crescut bine
la 03.09.2014, 01:29
Util de stiut si bine explicat pentru profani
la 03.09.2014, 05:35
Super
la 03.09.2014, 06:01
la 03.09.2014, 06:03
la 03.09.2014, 07:46
Deja m-ai pierdut din indroducere, e matematică curată Cred că mai repede ajung la Baia Mare decât să fac un tort, ca timp (cel puţin) poate chiar mai repede.
Die
la 03.09.2014, 09:16
Ce frumusete de pandispan
la 03.09.2014, 09:17
la 03.09.2014, 09:18
Padre,hai ca nu-i complicat,nici macar pentru un nebucatar ))
Deci,pui un ou,pui 30 g zahar,mai pui un ou,mai pui 30 g zahar.Dupa ce ai pus toate ouale din dotare,incepi si socotesti cate 30g faina pentru fiecare ou )))
Mixezi frumos ouale cu zaharul 20-25 de minute,pui faina cu gesturi gingase ca sa lasi compozitia asa infoiata apoi pui frumusel la cuptor la 180 de grade fix exact)))si nu umbli la el 25 de minute.
Simplu ca buna ziua.)))
Asta nu inseamna ca nu te mai astept la Baia Mare
la 03.09.2014, 09:26
Ce frumos ti-a iesit!
la 03.09.2014, 09:32
Citită la tine, pare foarte simplă rețeta. Poate mă încumet să-l prepar.
la 03.09.2014, 09:42
!
la 03.09.2014, 09:42
Uite, dacă-l face şi Ducesa, şi mai ales dacă-l postează, promit că-l fac şi eu. Vai de păcatele mele!
la 03.09.2014, 10:19
Ducesa,pe bune ca e foarte foarte simplu de pregatit.O sa te indragostesti de el.
Astept impresii

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking