Blat de tort pandişpan

Postat de diaconta in Dulciuri
2 Sep 2014 | 24440 vizualizari
Blat de tort pandişpan

M-am gândit că ar fi util sa postez reţeta pe care o folosesc eu pentru blatul de tort. Reuşita este sigura daca se respecta întocmai proporţiile si etapele descrise. Este un blat pufos pe care eu nu-l însiropez si care se comporta foarte bine daca tortul are mai multa crema. Regula de baza este de a respecta proportia de 30 g zahar si 30 g faina pentru un ou de marime medie,precum si timpul de mixare. In funcţie de tava folosita,puteţi sa stabiliti numarul necesar de oua. Pentru a avea un termen de comparatie,eu am folosit 7 oua pentru tava cu diametrul de 28 cm si 4 oua pentru tava cu diametrul de 20 cm. Fiecare dintre acestea am putut sa le tai obţinând câte trei blaturi. Praful de copt nu este neaparat necesar,dar eu torusi am folosit câte 5 g.

Ingrediente

Ingrediente blat tava 28 cm:

  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • Sare
  • 5 g praf de copt

Ingrediente blat tava 20 cm:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • Sare
  • 5 g praf de copt

Mod de preparare

Pe fundul tavilor am pus hârtie de copt,iar lateralele le-am uns cu unt si am presarat faina.

Ingredientele trebuie sa fie neaparat la temperatura camerei.

Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.

Cu cât veti mixa mai mult,cu atât compozitia va acumula mai mult aer si blatul va creste mai frumos.

Am încalzit cuptorul la 180 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.

Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin  compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.

Este indicat ca pandişpanul sa se taie abia a doua zi.

 

Sau puteti sa-l consumati ca atare,pudrat cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort pandişpan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Pralina-Ciocolata

Postat de Ela68

Desert tort Pralina-Ciocolata

Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu visine si ciocolata

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2014, 23:10
pufosenie
la 02.09.2014, 23:12
crescut bine
la 03.09.2014, 01:29
Util de stiut si bine explicat pentru profani
la 03.09.2014, 05:35
Super
la 03.09.2014, 06:01

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking