Blat de tort, universal

Postat de adinaciosescu in Torturi
31 Iul 2011 | 47200 vizualizari
Blat de tort, universal

O reteta pe care am preluat-o ....nici nu mai stiu exact de unde...dar care nu o sa o mai "parasesc"

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 24 linguri de faina(nu prea pline sau luate cu varf si scuturata putin)
  • 10 linguri apa
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga apa,pe rand,lingura cu lingura,amestecand dupa fiecare,pana rezulta o crema ca o alifie.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de ou.

Separat se bat albusurile spuma,apoi se adauga cu grija la compozitia cu faina.

Se coace la foc potrivit aproximativ 40 minute.

Rece se taie si se umple cu ce va doreste inima:crema,frisca,budinca,dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort, universal" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu piersici

Postat de adinaciosescu

Tort cu piersici

Tai blatul rece pe doua parti,intinzi un strat de crema,asezi fructele taiate,ungi blatul cu gem de piersici pe partea care va acoperii fructele. Procedezi la fel cu cealalta foaie. Imbraci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2011, 22:00
ce frumos este
imi place,desi initial mi s-a parut foarte multa faina pentru 6 0ua
la 31.07.2011, 22:15
Arata grozav....Dia pare multa faina, totusi tinand cont ca se pune si apa... ma gandesc ca se compenseaza frumos
la 31.07.2011, 22:29
foarte frumos blatul si inalt!!!
la 31.07.2011, 23:04
Frumos
la 31.07.2011, 23:08
Si eu la inceput am crezut ca e prea multa faina ,dar m-am convins ca nu e asa.Oricum trebuie puse linguri "scuturate"adica aproape "rase

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking