Ingrediente
- 1 ou
- 250 ml de iaurt/lapte batut
- 100 gr de branza de vaci, eu nu am avut si am folosit feta
- 150 gr de faina
- jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, daca nu aveti puneti praf de copt
- 1 ceapa micuta
- un pic de patrunjel, eu nu am pus
- un pic de sare
- 1 lingurita de zahar( asta daca umpleti cu branza dulce)
- carne tocata de care vreti voi cam 300 gr
- 1 lingura de bulion
Mod de preparare
Se amesteca oul, jumatate din cantitatea de iaurt si branza feta sau de vaci. Amestecam foarte bine cu telul ca sa nu fie gogoloaie, puneti si sarea, bicarbonatul in iaurtul ramas si amestecati. Puneti faina toata peste amestecul de ou, branza si iaurt amestecati foarte bine, sa nu ramana cocoloase, apoi punem si restul de iaurt si amestecam tot asa ft bine.
Puneti pe foc o tigaie( teflon asa nu se vor lipi) si un strop de ulei, puneti un polonic mic de compozitie in tigaie, cand incepe sa se aureasca foarte putin pe margini puneti umplutura pe mijloc si apoi uniti pana devin ca un semicerc, se mai lasa 1 minut si apoi se pun pe o farfurie.
Umplutura: se caleste ceapa in putin ulei apoi punem carnea tocata si cand s-a inchis la culoare carnea punem, sare, piper, o lingura de bulion si ciupercile si mai lasam pe foc 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii placinte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|