Ingrediente
- 300-500 gr bob
- 300-500 carne de porc (costite sau bacon proaspat)
- carnat afumat de porc (sau o varietate de carnati)
- usturoi
- ceapa
- 2 linguri de untura de porc
- 3-4 cartofi
- sare, piper alb, ardei iutevin alb
- coriandru verde
Mod de preparare
Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert.
Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se rumenesc; aduagam carnatii taiati rondele-apoi aduagam ceapa tocata marunt, usturoi, chilli iute, sare, piper, si apoi vin alb. Lasma sa scada si apoi adaugam boabele de bob scurse de apa .
Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol, aduagand din cand in cand apa.
E gata cand bobul e moale si carnea bine fiarta.
Se serveste cu coriadru proaspat -cu paine de casa :) si vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bob cu carne de porc si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|