Boccelute cu branza dulce

Postat de miha in Dulciuri
21 Oct 2010 | 5858 vizualizari
Boccelute cu branza dulce

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • ~550 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza dulce
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 ou
  • 2 linguri amidon
  • esenta de rom
  • Pentru uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Umplutura:

Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata branza. Trebuie sa avem o crema omogena, care nu curge.

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putin lapte caldut. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Restul de lapte caldut se amesteca impreuna cu untul topit, mierea si oul batut putin. Faina o punem in cuva masinii de maine si se toarna deasupra amestecul cu lapte si maiaua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Daca se framanta cu mana, se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc in care turnam amestecul de lapte si maiaua, dupa care incorporam usor faina dinspre margini spre interior. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 18 bucati, care se modeleaza sub forma de bilute. Fiecare biluta se intinde apoi cu sucitorul, pana la o grosime de cca 0.5 cm Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijlocul cercului de aluat, apoi adunam marginile formand o bocceluta. Boccelutele obtinute le punem intr-o tava de briose bine unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa putin la crescut, apoi se ung cu galbenusul desfacut in lapte.

Eu am pus boccelutele cu "gura" in sus si am avut cateva care s-au desfacut, probabil ca nu le-am lipit prea bine. Ca sa evitati asta si ca sa iasa mult mai frumoase si aspectuoase puneti-le la copt cu fundul in sus. :))

Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boccelute cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Placinte cu mere, de post

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem...

Citeste continuarea

Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

Postat de RuxyRux

Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

Ouale se mixeaza cu un praf de sare  1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce. Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2010, 10:15
ce inghesuite stau dragutzele de ele.... dar lasa ca aranjez eu vreo trei dintre ele si s- or mai rasfira...ca sa stea comod , nu de alta......
la 21.10.2010, 10:24
frumoase...si gustoase
la 21.10.2010, 10:33
deci sa le punem cu fundu'-n sus si gura'n jos da miha...................
la 21.10.2010, 10:37
Ce grijulie esti Madi draga!
la 21.10.2010, 10:37
Multumesc Adina!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking