Boccelute cu visine

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
25 Iul 2011 | 3303 vizualizari
Boccelute cu visine

O prăjiturică mai de casă.... cu aluat fraged şi parfumată cu nişte vişine coapte-coapte, acrişoare... pudrată cu zahăr... yummi-yummi.... numai bune la un pahar de limonadă....

Ingrediente

  • 250 gr făină
  • 150 gr unt
  • 100 ml apă
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 800 gr vişine, curăţate de sâmburi
  • 6 linguri zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare

Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine şi se lasă o oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie de 5 mm şi se taie în pătrate mari.

Vişinele scurse se amestecă cu zahărul tos şi se pun câteva pe fiecare pătrat. Apoi împachetaţi şi voi pătratul ală după cum vă pricepeţi.... ca pe-o geantă, portofel... sau bocceluţă. Nici nu conteaza foarte tare :)) Ungeţi apoi bocceluţa cu un gălbenuş de ou şi daţi la cuptor, la foc potrivit, nici prea-prea, nici foarte-foarte, timp de 40 minute.

Pudraţi-le aşa calde, tocmai ce sunt scoase din cuptor cu nişte zahăr praf.

Enjoy ...şi....Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Boccelute cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu visine, iaurt si cacao

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura cu visine, iaurt si cacao

Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam bine galbenusurile cu uleiul , apoi adaugam iaurtul.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.Peste...

Citeste continuarea

Chec cu nuca si aroma de portocale

Postat de ela

Chec cu nuca si aroma de portocale

Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 11:40
Unde ziceai ca stai? Trag o fuga pan' la tine.
la 25.07.2011, 11:42
Vai ce nebunie
la 25.07.2011, 12:11
@Mihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , asteapta-ma si pe mineeeeeeeee
la 25.07.2011, 12:15
la 25.07.2011, 12:50
buna ideea

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking