Boema (de post)

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
14 Dec 2013 | 6746 vizualizari
Boema (de post)

Ingrediente

  • Blat:
  • 430 g faina de grau
  • 210 g zahar tos
  • 50 g cacao
  • 180 g miez de nuca (130 g macinat + 50 g zdrobit)
  • 480 ml apa plata
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • 90 ml ulei
  • 4 lg cu varf dulceata de prune (330 g)
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 140 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 50 g aschii de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.   

3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins cu otet si amestecam.     

4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.       

Glazura:

 Int-un vas (pe baie de aburi) punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul. Omogenizam compozitia cu o lingura.      

Crema de ciocolata:

1. Punem 100 ml frisca vegetala intr-o cratita non-aderenta la infierbantat (aveti grija sa nu dea in fiert), adaugam ciocolata rupta bucati, lasam 2-3 minute apoi amestecam bine, avand grija sa nu ramana bucati mai mari de ciocolata prin crema. 

2. Lasam la racit complet (eu am lasat-o pana a doua zi in frigider).

3. Inainte de asamblare o mixam cateva minute impreuna cu 40 ml frisca vegetala.      

Asamblare  

Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte. punem crema de ciocolata ingtr-un pos si ornam fiecare bucata de prajitura, deasupra acesteia punem frisca batuta spuma si aschiile de ciocolata.   

Pofta buna!   

 Nota!  In reteta originala prajitura se insiropeaza, dar eu am uitat... :">  In orice caz a fost delicioasa si fara sirop. :)   

  • Cat priveste frisca v-am zis opinia mea AICI si AICI    

De data aceasta inspiratia a venit de la bucatareasa vesela Lory, careia ii multumesc. Gasiti AICI reteta originala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boema (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Boema de post

Postat de gicuta69

Desert prajitura Boema de post

Blat : Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2013, 10:55
Ce prajiturica frumoasa!
la 14.12.2013, 10:59
la 14.12.2013, 11:02
la 14.12.2013, 11:04
Vai cum arataaa!
la 14.12.2013, 11:04
Frumoasa si gustoasa!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking