Ingrediente
- 400 gr ciocolata neagra
- 2-3 linguri de ulei
- 280 ml frisca lichida
- 400 gr zahar
- 9 linguri de apa
- 200 gr alune de padure
- 1 plic vanilie
- zahar pudra si cacao pentru ornat
Mod de preparare
Mod de preparare pentru Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie:
Punem intr-o tigaie pe foc zaharul si adaugam cele 9 linguri de apa...lasam sa se caramelizeze frumos si adaugam si alunele de padure.
Ungem o tava de Jena cu ulei avem grija sa punem destul si sa ungem peste tot astfel incat sa nu se lipeasca si apoi sa nu mai putem scoate caramelul si turnam compozitia de caramel. Dam la rece 30 de minute.
Cand s-a racit il scoatem( aici depinde de fiecare ce metoda adopta, la mine nu s-a desprins prea usor) si rupem in bucati apoi la blender il maruntim.
Intre timp topim 200 gr ciocolata( pe aburi) si amestecam cu caramelul rezultat. Formam bomboanele ( eu le-am facut mai mari).
Punem 200 gr ciocolata si cele 280 ml frisca lichida intr-un vas la aburi si amestecam bine( cat sa topim ciocolata).
Dam fiecare bomboana prin ciocolata apoi daca dorim prin cacao sau zahar pudra...
Servim cu placere aceste bomboane caramel si ciocolata a la Jamie
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|