Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie

Postat de RuxyRux in Dulciuri
11 Aug 2011 | 6260 vizualizari
Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie

Ieri dimineata intamplator l-am vazut pe Jamie gatind aceste minunate bomboane...si desigur n-am rezistat sa nu le probez...Va invit deci la o portie de bomboane caramel si ciocolata a la Jamie

Ingrediente

  • 400 gr ciocolata neagra
  • 2-3 linguri de ulei
  • 280 ml frisca lichida
  • 400 gr zahar
  • 9 linguri de apa
  • 200 gr alune de padure
  • 1 plic vanilie
  • zahar pudra si cacao pentru ornat

Mod de preparare

Mod de preparare pentru Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie:

Punem intr-o tigaie pe foc zaharul si adaugam cele 9 linguri de apa...lasam sa se caramelizeze frumos si adaugam si alunele de padure.

Ungem o tava de Jena cu ulei avem grija sa punem destul si sa ungem peste tot astfel incat sa nu se lipeasca si apoi sa nu mai putem scoate caramelul si turnam compozitia de caramel. Dam la rece 30 de minute.

Cand s-a racit il scoatem( aici depinde de fiecare ce metoda adopta, la mine nu s-a desprins prea usor) si rupem in bucati apoi la blender il maruntim.

Intre timp topim 200 gr ciocolata( pe aburi) si amestecam cu caramelul rezultat. Formam bomboanele ( eu le-am facut mai mari).

Punem 200 gr ciocolata si cele 280 ml frisca lichida intr-un vas la aburi si amestecam bine( cat sa topim ciocolata).

Dam fiecare bomboana prin ciocolata apoi daca dorim prin cacao sau zahar pudra...

Servim cu placere aceste bomboane caramel si ciocolata a la Jamie

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane caramel si ciocolata a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Langosi cu dulceata de visine

Postat de Dya

Langosi cu dulceata de visine

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute. Separat cernem faina,...

Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert bomboane Raffaello cu indulcitor

Cerneti indulcitorul intr-un bol. In alt bol, cerneti laptele praf. Untul moale, de la temperatura camerei, il mixati impreuna cu indulcitorul. Adaugati nuca de cocos, esenta de migdale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2011, 17:38
primaaaaaaaaaaaaaa acu mananc sa ma satur....bunatate de bunatate
la 11.08.2011, 17:39
Ada lasa-mi si mie cateva
la 11.08.2011, 17:42
Haideti dragele mele..avem pentru toata lumea
la 11.08.2011, 17:45
vreau si eu
la 11.08.2011, 17:46
Toata aprecierea ptr aceste bomboane si atat ... sper ca nu te superi daca nu voi si degusta ,,nebunia" asta

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking