Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
31 Mar 2013 | 6819 vizualizari
Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50

Cele mai gustoase bomboane de ciocolata pe care le-am gustat si facut vreodata! M-a palit inspiratia intr-o sala de asteptare. Oamenii stau mult in salile de asteptare si isi pierd rabdarea si mai ales timpul, mie insa mi se intampla foarte des cand stau si astept si nu fac nimic sa creez, atunci imi vine inspiratia si uite asa s-au nascut si aceste bomboane, de fapt e un desert ce imbina mai multe ingrediente ce-mi plac enorm si pe care mi-ar fi placut sa le gasesc combinate intr-un singur produs. Marturisesc ca mi-a luat ceva timp sa-i gasesc denumirea potrivita.

Ingrediente

  • 2 lingurite seminte de susan macinate;
  • un pumn de nuci, macinati plus doua nuci taiate marunt pentru glazura; 
  • un pumn de migdale macinate; 
  • 4 linguri de cacao neagra; 
  • 150 grame prune uscate taiate marunt; 
  • 80 grame biscuiti digestivi; 
  • 4-5 lingurite ulei de cocos;
  • Pentru glazura
  • 80 grame zahar brun;
  • 1 lingura apa fierbinte; 
  • 40 grame unt 82 % grasime (la temperatura camerei); 
  • 25 ml frisca lichida.

Mod de preparare

1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele.

2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi.

3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt.

4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos.

5. Se amesteca bine toate ingredientele pana se incorporeaza.

6. Se formeaza intre degete bile mici, si se aseaza intr-o tava sau farfurie mare. Lasati la frigider pentru 30 de minute.

7. Pentru glazurapregatiti asa: puneti intr-o tigaie zaharul brun la foc mic, lasati pentru doua-trei minute pana incepe sa devina usor aurie, adaugati apa fierbinte si amestecati usor. Retrageti de pe foc cand s-a caramelizat si adaugati untul amestecand repede, si mai apoi frisca.

8. Turnati cate o lingurita pe fiecare bila si lasati sa se intareasca pentru 15 pana la 30 de minute.

9. Asezati in hartie de mini-muffin sau de praline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

CHEC DE CACAO

Postat de comanligia

CHEC DE CACAO

Se fierb intr-o cratita laptele,untul,zaharul si cacaoa.Se amesteca pe foc pana la omogenizare.Se iau 6-7 linguri din aceasta compozitie si se pun deoparte,se dau la rece cateva minute.Dupa aceea...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

Postat de rocsi_1612

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure. Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2013, 11:07
Bravooooo!
la 31.03.2013, 11:08
la 31.03.2013, 11:10
La cat mai multe retete!
la 31.03.2013, 11:13
la 31.03.2013, 11:21
Multumesc Motanel

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking