Tort Faberge de Pasti

Postat de Anastasia in Torturi
13 Apr 2010 | 6064 vizualizari
Tort Faberge de Pasti

Daca va place acest tort, va invit sa-l votati :) pe pagina de concurs a bucatarasului http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/&p=5 zilnic cate un vot pana la 17 aprile 2010 va multumesc anticipat :D

Ingrediente

  • Crema 1:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina
  • 100 ml. coniac
  • Crema 2:
  • 150 gr. prune uscate
  • 5 linguri de nutella
  • Ingrediente pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 60 gr faina
  • 110 gr. amidon
  • 1 lingura cacao
  • un pic de sare
  • Pentru finisat:
  • 250 ml. frisca
  • un pachetel intaritor de frisca
  • 7~8 linguri fulgi de cocos
  • Pentru decor :
  • 1 carapace de ou de gasca spalat preventiv si cu oul scos din el
  • 150 gr. ciocolata alba
  • 100 gr. ciocolata amaruie bomboane de caramel de diferite culori ( in cazul meu am folosit rosii si verzi)
  • bulinute pentru cozonac de diferite culori
  • 1 rodie maricica

Mod de preparare

Preparare crema 1:
Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede

Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.

Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.

Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam mai intai cu frisca si apoi cu albusurile batute spuma.

Preparare crema 2 :
Se da in bender pruna fara samburi impreuna cu nutella si se marunteste pana la consistenta de crema

Preparare blat:
Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C/luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/turnati aluatul intr-o tava cu dimetrul de 20 de cm.unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt,dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei, nu si pe margini,apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/ cand il scoateti de la cuptor il rasturnati atent pe o hartie de copt presarata cu zahar /scoateti hartia unsa cu unt

eu am impartit compozitia pentru blat in jumatate si in una din parti am adaugat o lingura de cacao preventiv eliminand din compozitia de faina cu amidon o lingura inlocuind aceasta cu o lingura de cacao /si am copt astfel doua blaturi de doua culori :)

Asamblare:
Taiati blaturile coapte in jumatate pe orizontal si incepeti asamblare in felul urmator , primul strat alb se unge cu 1/2 din crema apoi se pune peste el al doilea blat cu cacao uns preventiv cu crema din prune cu nutella, apoi inca un blat de cacao uns cu crema din prune si ultimul al patrulea blat alb uns cu crema de zahar ars .
Dati tortul astfel asamblat peste noapte la frigider , asamblarea tortului se face in forma cu inel detasabil, ca sa nu curga crema pana se intareste , dupa aceasta se scoate din forma.

Finisare :
Ungeti peretii tortului cu putina frisca , in asa mod incat sa acoperiti bine marginile blatului ca sa nu fie vizibile.
presarati pe toata suprafata unsa cu frisca fulgii de cocos, decorati marginea tortului cu frisca, folosind forma de steluta de jur imprejurul tortului, presarati deasupra seminte de rodii acoperind toata suprafata tortului.
 
Executare decor :
In primul rand se face oul pentru decorarea tortului in felul urmator, se spala oul de gasca in apa calduta cu putina solutie pentru vase pana cand e foarte curat , faceti o gaurica in partea mai groasa a oului acolo unde se afla camera cu aier cu diametrul de 2~2,5 cm gaura , turnati in el in trei rate cate o lingura plina de ciocolata topita de culoare alba la bain-marie si rotatil in asa fel distribuind ciocolata pe peretii oului in interior , dati-l putin timp la rece pana se intareste ciocolata si repetati aceasta procedura de cel putin 3 ori consecutiv, dupa ce ati obtinut oul turnati in el crema de zahar ars si punetii la fundulet un capacel din ciocolata topita inchizindu-i astfel gaura prin care ati lucrat cu ciocolata si crema , dupa ce sa intarit bine de tot si crema din interiorul oului asta dureaza vre-o doua ore cel putin , puteti sa-i scoateti foarte atent coaja cate o bucatica mica cu o muchie de cutit cum ati fi curatat un cartofior , foarte atent sa nu striviti oul :)

Decorati oul din ciocolata cu caramele strivite in bucatele mai mici si incalzite la microunda pana ce se topesc in forma de niste bilute , ele se vor obtine de diferite dimensiuni , dar fiecare le va potrivi dupa placul sau in functie de culoare si forma , decorati oul si cu bilute pentru cozinac lipindu-le cu ajutorul unei compozitii din zahar topit cu apa cu proportia la o lingurita de zahar 5 picaturi de apa , puteti sa le topiti la microunda .

Executare cos din ciocolata:
Topiti ciocolata amaruie intr-un vas la bain-marie faceti niste dungulite din ciocolata alba in acel vas peste ciocolata amaruie si scufundati in ea un balon umflat in functie de ce dimensiune doriti sa fie cosuletul din ciocolata , il scufundati in diferite directii, emitand astfel un cosulet cu petale , puneti balonul pe o farfurie acoperita cu o bucatica de folie alimentara ca sa va fie mai usor sa desprindeti cosul de pe farfurie si asteptati pana se intareste bine ciocolata, dezlegati balonul de la gura si scoateti cu grija din cosul de ciocolata .

Asamblare decor :
turnati putina ciocolata topita in mijlocul cosului din ciocolata si integrati in ea oul in asa fel incat sa stea vertical tuneti putin si asteptati pana se intareste ciocolata , puneti in cos o maina de seminte de rodii la baza oului si plasati-l dupa aceasta pe mijlocul tortului lasand preventiv in locul unde se va plasa oul spatiu curat fara seminte de rodii .

Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Faberge de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu iaurt si banane

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu iaurt si banane

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile, biscuitii Oreo si praful Creme Ole si am mixat bine. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt si am...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de andaoana

Tort cu ciocolata si mascarpone

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate. Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2010, 23:04
arata suuuuuuperb!!!
la 13.04.2010, 23:13
Vai, ce bine arata! Si ce idei minunate de ornat! Felicitari!
la 13.04.2010, 23:14
L-am pus si la favorite, sa-l am aproape, poate-l fac.
la 14.04.2010, 01:04
ce pot sa zic FELICITARI arata grozav de bine 5 furculite mari si late
la 14.04.2010, 08:14
nadina73
14.04.2010, 01:04
ce pot sa zic FELICITARI arata grozav de bine ''5 furculite mari si late ''



serviti va rog

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking