BOMBOANE DE CIOCOLATA

Postat de roberta24 in Dulciuri
21 Dec 2009 | 5613 vizualizari
BOMBOANE DE CIOCOLATA

Ingrediente

  • 300 DE GRAME CIOCOLATA NEAGRA SAU ALBA;
  • 150 GRAME DE MARGARINA;
  • 2 GALBENUSURI;
  • 10 LINGURI ZAHAR PUDRA;
  • 10 LINGURI NUCA PRAJITA SI MACINATA;
  • VISINE DIN VISINATA SAU DIN COMPOT;
  • NUCA PRAJITA SI MACINATA PENTRU DECOR.
  • O FIOLA DE ESENTA DE ROM.
 

Mod de preparare

SE RUPE CIOCOLATA BUCATELE SI SE PUNE LA TOPIT PE BAIE DE ABURI, SE ADAUGA GALBENUSURILE PE RAND AMESTECANDU-SE BINE DUPA FIECARE DIN ELE, APOI SE ADAUGA MARGARINA TAIATA CUBULETZE SI SE AMESTECA IN CONTINUARE PANA SE TOPESTE ACEASTA SI SE INCORPOREAZA. SE DAUGA CELE 10 LINGURI DE ZAHAR PUDRA AMESTECANDU-SE ENERGIC SI APOI CELE 10 LINGURI DE NUCA, LA FINAL ADAUGAM ESENTA DE ROM. LASAM COMPOZITIA SA SE RACEASCA SI DUPA ACEEA CU FORMAM BOMBOANELE PUNAND IN FIECARE DIN ELE CATE O VISINA SI LE DAM PRIN NUCA MACINATA.

Daca ti-a placut reteta noastra "BOMBOANE DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata  Am pus gelatina la hidratat in apa rece, am stors mandarinele. Sucul de mandarine l-am pus intr-un castron de inox, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2009, 17:32
Bine ai venit ! Bomboanele tale sunt delicioase , permite-mi o sugestie , pudreaza bomboanele cu cacao sau cu ornamente din zahar pentru decor (zahar in diferite forme si culori)
la 21.12.2009, 21:51
eu vroiam sa fac trufe de Revelion dar cred ca o sa fac bombonele tale...
am citit reteta si sunt curioasa ce consistenta are amestecul inainte de a-l modela?? e destul de vascos amestecul cat sa-l poti modela??? mersic
la 21.12.2009, 22:21
usor de facut ....
la 21.12.2009, 22:26
la 22.12.2009, 12:29
Ionix, amestecul are consistenta unui aluat dupa ce se raceste, te uzi un pic pe maini si se modeleaza foarte usor.
Multumesc tuturor pentru aprecieri!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking