Bomboane de zahar ars

Postat de adasev12 in Dulciuri
5 Oct 2011 | 24409 vizualizari
Bomboane de zahar ars

ca la mama acasa...asa e facea mama cand aveam pofta de dulce si nimic altceva la indemana...asa mi-a ramas in minte gustul lor placut si crocanteala ce-o savuram copii fiind...dar uite ca si acu, om batran, ma mai ia pofta lor...poate e melancolia anilor copilariei...poate dorul de casa....offfff....

Ingrediente

  • 10 lg zahar
  • 2 maini bune de nuca prajita si taiata bucatele
  • o lg unt 2 lg apa

Mod de preparare

Zaharul se pune la caramelizat si cand e aurit frumos se adauga apa si untul, apoi nuca si se amesteca totul sa se omogenizeze. Se ia de pe foc si se rastoarna pe un platou uns bine cu ulei si apoi repede repede cu ajutorul unei linguri de asemenea unsa

Se fac bilute si se asaza pe o farfurie, tot unsa...Caramelul se intareste repede, asa ca mai trebuie din cand in cand invartit pe platou...s-ar putea sa va si frigeti putin degetelele...dar deh...pt placerea gustului ce nu face omul....Initial vroiam sa le fac sub forma de bastonase...dar vroiam totusi sa arate ca alea ce mi le facea mama....mmmmmmmmmmm.....buneeeee

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu caramel şi ciocolată

Postat de diaconta

Tort cu caramel şi ciocolată

Pentru blat am folosit o tava cu diametrul de 28 cm,eu zic ca a fost cam mare,de aceea nu este un blat foarte înalt. Am topit untul. Ouale le-am mixat împreuna cu...

Citeste continuarea

Desert tort Amandina

Postat de Constelatialeu

Desert tort Amandina

Am inceput cu siropul : Am pus la fiert apa, zaharul si coaja de lamaie, am lasat sa fiarba cca 7 min, apoi am strecurat siropul si l-am lasat sa raceasca. Am adaugat zaharul vanilat si romul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2011, 08:43
prima servita
la 05.10.2011, 08:47
oo...de cand nu am mai mancat...mai facea si mama demult cand eram copii
la 05.10.2011, 09:46
ce bune sant
la 05.10.2011, 09:54
ce bune-s
la 05.10.2011, 10:07
bune

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking