Bomboane din biscuiti cu caise confiate

Postat de Toamna07 in Dulciuri
12 Noi 2012 | 4052 vizualizari
Bomboane din biscuiti cu caise confiate

Un desert pentru care nu este nevoie de cuptor si se fac intr-un timp record. Le puteti servi si in post daca folositi, la prepararea lor, biscuiti de post si lapte de soia.:)

Ingrediente

Ingrediente pentru 25 bucati:

  • 300 g biscuiti
  • 200 g nuci
  • 200 g caise confiate
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri dulceata sau gem de caise
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Caisele se taie cubulete mici.
Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc.
Biscuitii se zdrobesc si ei.
Se amesteca intr-un castron nucile,biscuitii,romul,zaharul pudra,cacao cernuta si gemul de caise adaugat treptat.Compozitia obtinuta trebuie sa fie bine legata.Daca este prea uscata adaugati putin lapte.
Omogenizam foarte bine.
Se ia cate putina compozitie si formam bilute mici,bombonele pe care le trecem prin nuca de cocos si/sau nuca macinata.
Se lasa 2-3 ore sa se intareasca.

Super bune si de efect pe masa familiei.

De sarbatori le puteti darui prietenilor daca le impachetati intr-un mod placut.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din biscuiti cu caise confiate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert invartita cu dovleac si nuca

Postat de sufletista

Desert invartita cu dovleac si nuca

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet. Incepem sa framantam un aluat, adaugand...

Citeste continuarea

Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911

Desert cornuri Bratislava

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2012, 12:22
Foarte gustoase , ar merge bine si de post inlocuind laptele
la 12.11.2012, 12:31
Frumusele si colorate.
la 12.11.2012, 12:38
la 12.11.2012, 12:46
la 12.11.2012, 13:21
iau si eu cateva bombonele

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking