Bomboane cu Nutella si alune de padure

Postat de Ela68 in Dulciuri
25 Noi 2014 | 20058 vizualizari
Bomboane cu Nutella si alune de padure

Feriti linia, bomboane ingrasatoare :))

Ingrediente

  • 150 gr biscuiti de ciocolata ( Belvita )
  • 50 gr biscuiti de vanilie
  • 200 gr alune de padure prajite
  • 400 gr Nutella
  • 50 gr unt
  • 1 varf cutit sare
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata alba

Mod de preparare

1. Macinam separat alunele si  biscuitii in robot si le punem intr-un castron. 

2. Adaugam Nutella, praful de sare,  untul topit si lichiorul, amestecand pana se omogenizeaza compozitia. 

3. Luam cate o lingura din compozitie si formam cu ajutorul mainilor sfere potrivite ca marime, introducand in centru o aluna. Le asezam pe un gratar, topim ciocolata la Bain-Marie si o picuram deasupra bomboanelor. Sa aveti grija sa puneti dedesubt o hartie de copt, sa aibe unde sa se curga surplusul de ciocolata . In mod normal, trebuia sa le scufund in ciocolata, insa mi s-a parut ca este prea putina, asa ca am preferat aceasta metoda. In al doilea rand, ciocolata trebuia sa fie mai fluida, sa se prelinga pe bombonica, dar n-am mai avut rabdare sa le bibilesc.  Le lasam la rece pana ce s-a intarit bine glazura, apoi, putem orna cu ciocolata alba. Eu am preferat un model spiralat.

4. In sezonul rece se pot pastra la temperatura camerei, insa vara, recomand sa le pastrati in frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu Nutella si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de Ela68

Desert tort Ferrero Rocher

Mod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute....

Citeste continuarea

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de Meea

Desert tort Ferrero Rocher

          Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2014, 22:10
Uite alta care n-are treaba si vine cu indecente...
la 25.11.2014, 22:13
Sunt bestiale!
la 25.11.2014, 22:32
Cleme,
Simo
la 25.11.2014, 22:33
la 25.11.2014, 22:41
Ce bunătateeeee!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking