Desert tort Ferrero Rocher

Postat de Ela68 in Torturi
5 Apr 2018 | 5355 vizualizari
Desert tort Ferrero Rocher

Daca preferati torturile dense, pentru care o feliuta mica este indeajuns, vi-l recomand pe acesta. Mi-a placut in special datorita faptului ca nu este atat de dulce, iar noi, in ultima vreme am redus foarte mult zaharul si senzatia de "prea dulce" nu ne mai place. Gustul aduce mult cu amandinele de odinioara, blatul este pufos si insiropat, iar crema, care contine unt si Nutella este putin mai tare. Un plus de gust il dau alunele si napolitanele dintre straturi care se simt destul de bine.
Fata de reteta originala pe care o gasiti aici.,am facut foarte mici modificari.
Ca si recomandare, va sfatuiesc sa-l scoateti din frigider cu jumatate de ora inainte de servire, crema se va inmuia putin si va fi mult mai usor de portionat.

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar tos
  • 150 gr alune de padure macinate
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt

Ingrediente crema :

  • 200 gr unt la temperature camerei
  • 250 gr ciocolata
  • 7 linguri Nutella
  • 100 gr napolitane cu alune

Decor+sirop :

  • 100 gr alune de padure prajite si sfaramate
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura Nutella
  • 8 bomboane Ferrero Rocher
  • 2 plicuri cappuccino hazelnut+100 gr apa - pentru sirop

Mod de preparare

Mod de preparare blat :

Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul.

Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute.

Tapetati cu unt si hartie de copt o forma de 23 cm si turnati aluatul.

Coaceti 40 minute la 180 grade C. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Cand s-a racit, taiati-l in trei.  

Mod de preparare crema pentru decor :

Topiti ciocolata pe baie de aburi , lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei  si mixati-o cu untul si Nutella.

 Decor :     

 Mixati smantana pana obtineti frisca, apoi adaugati Nutella pana se omogenieaza.

Asamblare :   

Asezati pe un platou prima foaie de blat, insiropati-o cu un sfert din cantitatea de cappuccino si intindeti 1/3 din crema. Presarati jumatate din cantitatea de napolitane pe care, in prealabil le-ati sfaramat.  

Urmeaza foaia a doua de blat, insiropata, apoi 1/3 din crema si restul de napolitana.

Asezati apoi a treia foaie de blat si imbracati tortul cu crema ramasa. Pe margine ornati cu alunele prajite, decojite si sfaramate.  

Cu ajutorul unui posh formati moatzele pe care asezati bomboanele Ferrero Rocher.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2018, 14:23
Ce minunatie ne-ai adus!! Cu muuulta cioco Servesc o feliuta mica!
la 05.04.2018, 14:39
😍😍
la 05.04.2018, 15:20
Yammy
la 05.04.2018, 17:33
la 05.04.2018, 17:39
Il visez si eu de ceva timp, acum il admir la tine

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking