Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 500 gr brânză de vacă
- 500 gr feta
- 4 ouă
- 100 ml lapte de vacă
- 100 gr unt
- ulei de măsline , cam 4 linguri am pus eu
- 1 ceapă mică
- pătrunjel
Mod de preparare
Se taie ceapa mărunt, şi se amestecă cu brânya de vacă şi feta, şic cu 2 ouă, şi se amestecă bine, bine până devine o pastă omogenă.
Se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline.
Se ung cate 2 sau 3 foi plăcintă şi se aşează din pasta de brânză 4 sau 5 linguri , se întinde pe toată foia şi se rulează în sul. Tava se unge cu unt si se aşează sulul in formă de melc. La fel se procedează cu toate foile,se aşează unul după altul formând o spirală până se umple tava. Se unge cu untul amestecat cu uleiul.
Se bat celelate 2 ouă, se adaugă laptele si se toarnă deasupra plăcintei.
Se dă la cuptorul încins la foc mediu pt 40 - 50 min. Depinde de cuptorul fiecăruia.
Plăcinta e gata când s+a rumenit deasupra!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borek cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|