Ingrediente
- 1 pachet de foi de placinta,
- 500g branza de vaci,
- 500g feta,
- 1 legatura de patrunjel,
- 4 oua,
- 1 ceapa mica,
- 100ml lapte,
- 100g unt,
- 5 linguri ulei de masline,
- 100ml apa minerala
Mod de preparare
Am amestecat branza cu ceapa taiata marunt, marunt, cu patrunjelul tocat si cu 2 oua, si am amestecat bine.
Am topit untul in uleiul de masline. Am uns cate 3 foi de placinta cu unt si la un capat am asezat o parte din umplutura (cam 4 linguri), apoi am rulat foile, obtinand un sul. L-am asezat in centrul tavii unse cu cunt, ca pe un melc. Am repetat procesul, si am pus sulurile formate unul in contnuarea celuilalt, formand o spirala care sa ocupe toata tava. (Poza)
Am batut celelate 2 oua, am adaugat laptele, si am turnat deasupra placintei.
Apoi am turnat si 100ml apa minerala peste, si am bagat la cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute... pana s-a facut rumena si frumoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Borek cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|