Borş cu carne de pui

Postat de ela2015 in Supe/Ciorbe
2 Dec 2015 | 3861 vizualizari
Borş cu carne de pui

#gatescpentruocarte Cred  că v-am mai spus...în zona Moldovei nu este zi în care la masa principală să nu fie servit un borş (de regulă, acrit cu borş umplut în casă), devenind tot mai necesar în perioadele reci ale anului, dar şi în perioadele de boală sau covalescenţă!    

Ingrediente

  • 1 pui familist (fără piept);
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • albitură (1 rădăcină de pătrunjel+1 rădăcină de păstârnac);
  • 1/2 ţelină;
  • 1 ardei kapia;
  • 4 cartofi albi potriviţi;
  • 2 linguri cu zarzavat la borcan;
  • 500 ml borş;
  • 100 gr. tăiţei (2 rotocoale);
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • sare şi piper după gust.

Mod de preparare

Se tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece.

Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă.

Când deasupra lichidului s-a făcut spumă curăţăm bine suprafaţa cu spumiera şi ştergem pereţii oalei cu un şervet umed pentru a îndepărta spuma depusă. Adăugăm legumele pregătite şi lăsăm să fiarbă pe foc mic (carnea de pui este foarte fragedă şi se fierbe repede).

Borşul se fierbe şi se spumează separat.

Spre finalul fierberii legumelor se adaugă zarzavatul din borcan (se pune spre final pentru ca are sare şi altfel ar împiedica fierberea cărnii şi a legumelor). După 5 minute de fierbere se adaugă borşul. Se lasă să dea în clocot şi se fierbe totul aproximativ 5 minute, după care se adaugă tăiţeii uşor desfăcuţi. Borşul se fierbe în continuare până consistenţa tăiţeilor este al dente.

Se adaugă sare şi piper după gust. 

Oprim focul şi adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.

Se serveşte cald, cu pâine, mămăliguţă, ardei iuţi, ceapă verde sau uscată etc.

Spor şi poftă bună! 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Bors taranesc de fasole pastai cu carne de pui

Postat de katty

Bors taranesc de fasole pastai cu carne de pui

Pregatim fasolea verde pastai. Indepartam capetele si o rupem in bucati mai mici. O spalam bine si o scurgem. Intr-o oala punem la fiert  apa. Cand clocoteste, adaugam putina sare si...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare de pui cu paste si smantana

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare de pui cu paste si smantana

Intr-o oala punem apa la fiert. Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, le calim cu ulei de masline si le punem in oala de ciorba. Intr-un castron punem carnea de pui,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.12.2015, 00:49
Bors moldovenesc, fara doar si poate!Imi place mult! Iubesc borsul asa-l fac si eu....imi place ca ai pus multe legume...si e cu de toate ....de cele mai multe ori eu il dreg cu ou batut....si pun muuuuult leustean pentru ca-l ador...l-as manca si gol cu paine)
la 02.12.2015, 00:53
Multumesc Rux! Sunt din aceeasi categorie! Nu l-am dres niciodata cu ou si nu stiu de ce, mi se parea ca nu-si are locul, dar am sa incerc si eu. Si cu leustean e tare, tare bun! Are un miros ispititor de bun si parfumat! Multumesc de sfaturi si de trecere!
la 02.12.2015, 06:05
Bun borsul dupa o noapte afumata...
la 02.12.2015, 06:10
ce bun trebuie sa fie
la 02.12.2015, 08:28
Cat de bun e!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking