Ingrediente
- 1 pui familist (fără piept);
- 1 morcov;
- 1 ceapă;
- albitură (1 rădăcină de pătrunjel+1 rădăcină de păstârnac);
- 1/2 ţelină;
- 1 ardei kapia;
- 4 cartofi albi potriviţi;
- 2 linguri cu zarzavat la borcan;
- 500 ml borş;
- 100 gr. tăiţei (2 rotocoale);
- 1/2 legătură de pătrunjel;
- sare şi piper după gust.
Mod de preparare
Se tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece.
Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă.
Când deasupra lichidului s-a făcut spumă curăţăm bine suprafaţa cu spumiera şi ştergem pereţii oalei cu un şervet umed pentru a îndepărta spuma depusă. Adăugăm legumele pregătite şi lăsăm să fiarbă pe foc mic (carnea de pui este foarte fragedă şi se fierbe repede).
Borşul se fierbe şi se spumează separat.
Spre finalul fierberii legumelor se adaugă zarzavatul din borcan (se pune spre final pentru ca are sare şi altfel ar împiedica fierberea cărnii şi a legumelor). După 5 minute de fierbere se adaugă borşul. Se lasă să dea în clocot şi se fierbe totul aproximativ 5 minute, după care se adaugă tăiţeii uşor desfăcuţi. Borşul se fierbe în continuare până consistenţa tăiţeilor este al dente.
Se adaugă sare şi piper după gust.
Oprim focul şi adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.
Se serveşte cald, cu pâine, mămăliguţă, ardei iuţi, ceapă verde sau uscată etc.
Spor şi poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|