Borș cu perișoare din pulpă de pasăre

Postat de iri_love in Ciorbe
5 Apr 2015 | 3759 vizualizari
Borș cu perișoare din pulpă de pasăre

Perisoarele se pot face si din carne de vită sau porc , dar eu consider că sun mai gustoase cele din carne de pasăre fiind recomandate si pentru copii mici asa cum este si fetița mea....Elena face pe 20 aprilie, 1 an si 8 luni.....Doamne ce a mai trecut timpul.

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • 3 l de apă,
  • un morcov,
  • 1/2 ardei roșu,
  • un dovlecel,
  • pastarnac,
  • 4 fire ceapă,
  • o legătură patrunjel,
  • 1/2 l de bors,
  • sare.
  • Pentru perișoare avem nevoie de :
  • 1/2 kg pulpă de pui dezosata si tocată,
  • un ou,
  • o cescuta de orez,
  • mărar si sare.

Mod de preparare

Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt.    

Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat  , spalat si apoi i-am dat pe răzătoare .    

La final am curățat dovlecelul de coaja si l-am spalat , ardeiul l-am curățat si apoi spălat  după  care i-am taiat cubulete (ardei+dovlece).     Când apa a dat in clocot, am adaugat legumele gata curățate si le-am lasat sa fiarbă la foc moderat si m-am apucat de preparat perisoarele. Peste pulpa dezosata si apoi tocată am adaugat un ou, orez, mărar  si sare si am amestecat pana s-a omogenizat bine .    

Compoziția de perisoare am lasat-o la frigider 1/2 oră  pentru a modela usor si forma mici perișoare  pe care le-am adaugat in oală  una câte  una .    

După ce am adăugat perișoarele,  am adaugat sare după gust, borș si patunjelul pe care l-am spalat si l-am tocat mărunt.  

După ce am adaugat borșul  am mai lasat la fiarba cam 30 de minute.  

Sa aveti poftă  la borș cu perișoare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș cu perișoare din pulpă de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de raci oltenesti

Postat de Lia1

Ciorba de raci oltenesti

1. Intr-o cratita pui 1/2 apa la clocotit in care vei opari pentru cateva minute racii uscati ca sa ii decupezi mai usor. Poti sa ii dai cateva clocote daca sunt prea crocanti si se sparg la...

Citeste continuarea

Borș cu rădăcinoase și rasol de vită

Postat de panacris

Borș cu rădăcinoase și rasol de vită

Carnea se taie cubulețe , se așează în interiorul vasului. Se conectează aparatul Multicooker la sursă de curent, se apasă butonul MENU, se selectează FRY, se setează timpul prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2015, 16:37
Bun borsul de perisoare! Si daca e de pasare e si mai bun!
la 05.04.2015, 16:55
foarte bun
la 05.04.2015, 17:17
tare mult imi place borsul cu perisoare :0bd
la 05.04.2015, 17:39
Preferatul meu
la 05.04.2015, 17:39

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking