Borș cu perișoare din pulpă de pasăre

Postat de iri_love in Ciorbe
5 Apr 2015 | 3759 vizualizari
Borș cu perișoare din pulpă de pasăre

Perisoarele se pot face si din carne de vită sau porc , dar eu consider că sun mai gustoase cele din carne de pasăre fiind recomandate si pentru copii mici asa cum este si fetița mea....Elena face pe 20 aprilie, 1 an si 8 luni.....Doamne ce a mai trecut timpul.

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • 3 l de apă,
  • un morcov,
  • 1/2 ardei roșu,
  • un dovlecel,
  • pastarnac,
  • 4 fire ceapă,
  • o legătură patrunjel,
  • 1/2 l de bors,
  • sare.
  • Pentru perișoare avem nevoie de :
  • 1/2 kg pulpă de pui dezosata si tocată,
  • un ou,
  • o cescuta de orez,
  • mărar si sare.

Mod de preparare

Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt.    

Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat  , spalat si apoi i-am dat pe răzătoare .    

La final am curățat dovlecelul de coaja si l-am spalat , ardeiul l-am curățat si apoi spălat  după  care i-am taiat cubulete (ardei+dovlece).     Când apa a dat in clocot, am adaugat legumele gata curățate si le-am lasat sa fiarbă la foc moderat si m-am apucat de preparat perisoarele. Peste pulpa dezosata si apoi tocată am adaugat un ou, orez, mărar  si sare si am amestecat pana s-a omogenizat bine .    

Compoziția de perisoare am lasat-o la frigider 1/2 oră  pentru a modela usor si forma mici perișoare  pe care le-am adaugat in oală  una câte  una .    

După ce am adăugat perișoarele,  am adaugat sare după gust, borș si patunjelul pe care l-am spalat si l-am tocat mărunt.  

După ce am adaugat borșul  am mai lasat la fiarba cam 30 de minute.  

Sa aveti poftă  la borș cu perișoare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș cu perișoare din pulpă de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de rosii in supa de pui

Postat de merisor67

Ciorba de rosii in supa de pui

Pentru ca am facut si o tocanita pe baza de pui, am fiert mai intai carnea in apa clocotita cu putina sare, pana cand aceasta si-a lasat o parte din grasime in supa, apoi am inlaturat carnea si am...

Citeste continuarea

Ciorba de linte verde

Postat de katty

Ciorba de linte verde

Spalam lintea si o punea intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cel putin o ora sa se inmoaie, apoi o scurgem. Curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul rondele, ardeiul gras si ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2015, 16:37
Bun borsul de perisoare! Si daca e de pasare e si mai bun!
la 05.04.2015, 16:55
foarte bun
la 05.04.2015, 17:17
tare mult imi place borsul cu perisoare :0bd
la 05.04.2015, 17:39
Preferatul meu
la 05.04.2015, 17:39

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking