Ingrediente
- Avem nevoie de
- 3 l de apă,
- un morcov,
- 1/2 ardei roșu,
- un dovlecel,
- pastarnac,
- 4 fire ceapă,
- o legătură patrunjel,
- 1/2 l de bors,
- sare.
- Pentru perișoare avem nevoie de :
- 1/2 kg pulpă de pui dezosata si tocată,
- un ou,
- o cescuta de orez,
- mărar si sare.
Mod de preparare
Pentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt.
Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat , spalat si apoi i-am dat pe răzătoare .
La final am curățat dovlecelul de coaja si l-am spalat , ardeiul l-am curățat si apoi spălat după care i-am taiat cubulete (ardei+dovlece). Când apa a dat in clocot, am adaugat legumele gata curățate si le-am lasat sa fiarbă la foc moderat si m-am apucat de preparat perisoarele. Peste pulpa dezosata si apoi tocată am adaugat un ou, orez, mărar si sare si am amestecat pana s-a omogenizat bine .
Compoziția de perisoare am lasat-o la frigider 1/2 oră pentru a modela usor si forma mici perișoare pe care le-am adaugat in oală una câte una .
După ce am adăugat perișoarele, am adaugat sare după gust, borș si patunjelul pe care l-am spalat si l-am tocat mărunt.
După ce am adaugat borșul am mai lasat la fiarba cam 30 de minute.
Sa aveti poftă la borș cu perișoare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borș cu perișoare din pulpă de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|