Bors cu varza

Postat de ianculubita in Ciorbe
29 Mai 2011 | 36287 vizualizari
Bors cu varza

Cand vine vorba de varza,eu folosesc 3 moduri de a o prepara 1-bors cu varza 2-varza calita la cuptor(o fac iarna cu varza murata) 3-varza ca la mama,care-mi aminteste de copilarie

Ingrediente

  • 1,5-2kg de varza
  • 1kg de costita de porc
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1ardei gras
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1l de bors
  • 1ardei iute
  • 1leg.de telina
  • 50ml ulei sau 2-3linguri de untura de porc

Mod de preparare

Costita,portionata,spalata,o pun in oala cu ulei incins,impreuna cu legumele taiate marunt,inclusiv ardeiul iute,

dupa cateva minute adaug si rosiile taiate marunt sau mixate;

las sa fiarba inabusit 10-15min apoi adaug 2cani cu apa si las sa fiarba incet cu capac;

cand carnea este aproape fiarta,adaug varza tocata;

va va surprinde dar eu niciodata nu frec varza,din doua motive:niciodata,nimeni din familie nu a avut probleme de sanatate si cel mai important motiv pentru mine,este ca-mi place varza "al dente"cum se spune;

amestec totul bine,mai condimentez daca e nevoie,pun capacul iar dupa 10min. adaug borsul fiert separat si telina tocata marunt(merge foarte bine cu varza),

potrivesc de gust apoi opresc focul.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors taranesc de coada de vitel II

Postat de Ksenya

Bors taranesc de coada de vitel II

  Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata. Adaugam radacina de patrumjel, telina,...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Postat de vasimur

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Cum se prepara  Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii .  Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2011, 13:52
acruu...si buunn
la 29.05.2011, 14:05
Mie imi place tot ce faci tu.
As manca in fiecare zi la tine )))
la 29.05.2011, 14:06
la 29.05.2011, 14:43
Draga mea Gabita,nu stiu in ce colt al tarii stai dar cu mare drag te-as invita sa te servesc cu tot ce stiu eu mai bun sa fac,si nu doar pe tine;ca tare-mi place sa gatesc
la 29.05.2011, 14:58
ce buna este

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking