Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Postat de merisor67 in Ciorbe
3 Noi 2019 | 5516 vizualizari
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și această rețetă de Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată. Ideea acestei rețete am preluat-o de la draga mea prietenă Rocsi cu al ei blog Rocsy în bucătărie și căreia îi mulțumesc tare mult! Foarte bună a ieșit așa cu gust dulce-acrișor și frumos colorată!

Ingrediente

  • 2 buc. sfeclă roșie
  • 4 cartofi
  • 1 kg costiță afumată
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 750 ml borș
  • 2 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă. În alt vas punem borșul la fiert. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și păstârnacul, le curățăm și le dăm pe răzătoare. Când costița este ușor pătrunsă, adăugăm peste ea, mai întâi ceapa, apoi, după 7-8 minute și rădăcinoasele date pe răzătoare. Urmează după alte 7-8 minute de fierbere, cartofii curățați și tocați cuburi. Între timp curățăm și sfecla fiartă și o tocăm cuburi. O adăugăm peste restul ingredientelor de pe foc. Adăugăm și ardeiul tocat cuburi și borșul fiert aproximativ 20-30 de minute. Mai lăsăm ciorba să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, să se întrepătrundă gusturile. După stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde tocat. Se servește simplu, cu smântână, cu ardei iuți, sau cum îl preferă fiecare. Este tare gustos în orice variantă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de rata

Postat de simona72

Ciorba de rata

Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai...

Citeste continuarea

Borș cu rădăcinoase și rasol de vită

Postat de panacris

Borș cu rădăcinoase și rasol de vită

Carnea se taie cubulețe , se așează în interiorul vasului. Se conectează aparatul Multicooker la sursă de curent, se apasă butonul MENU, se selectează FRY, se setează timpul prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2019, 12:28
bun bun
la 03.11.2019, 12:32
Bun!
la 03.11.2019, 12:50
Cât de bun și sănătos este...!
la 03.11.2019, 12:52
la 03.11.2019, 13:11
Tare bun!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking