Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Postat de merisor67 in Ciorbe
3 Noi 2019 | 287 vizualizari
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și această rețetă de Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată. Ideea acestei rețete am preluat-o de la draga mea prietenă Rocsi cu al ei blog Rocsy în bucătărie și căreia îi mulțumesc tare mult! Foarte bună a ieșit așa cu gust dulce-acrișor și frumos colorată!

Ingrediente

  • 2 buc. sfeclă roșie
  • 4 cartofi
  • 1 kg costiță afumată
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 750 ml borș
  • 2 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă. În alt vas punem borșul la fiert. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și păstârnacul, le curățăm și le dăm pe răzătoare. Când costița este ușor pătrunsă, adăugăm peste ea, mai întâi ceapa, apoi, după 7-8 minute și rădăcinoasele date pe răzătoare. Urmează după alte 7-8 minute de fierbere, cartofii curățați și tocați cuburi. Între timp curățăm și sfecla fiartă și o tocăm cuburi. O adăugăm peste restul ingredientelor de pe foc. Adăugăm și ardeiul tocat cuburi și borșul fiert aproximativ 20-30 de minute. Mai lăsăm ciorba să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, să se întrepătrundă gusturile. După stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde tocat. Se servește simplu, cu smântână, cu ardei iuți, sau cum îl preferă fiecare. Este tare gustos în orice variantă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Ciorba de loboda si cartofi

Postat de panacris

Ciorba de loboda si cartofi

Ceapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă...

Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Postat de Ksenya

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Legumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.    Rosiile...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.11.2019, 12:28
bun bun
la 03.11.2019, 12:32
Bun!
la 03.11.2019, 12:50
Cât de bun și sănătos este...!
la 03.11.2019, 12:52
la 03.11.2019, 13:11
Tare bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking