Ciorba de perisoare

Postat de Irina in Ciorbe
6 Mar 2015 | 9157 vizualizari
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare e una din ciorbele mult apreciate in familia noastra, de la cel mai mic, pana la cel mai mare. Si e numai buna pe o vreme friguroasa, asa ca acum. E o ciorbita consistenta, pentru ca, pe langa perisoare si legume, ii pun de fiecare data si o bucata de cap de piept, care ii da gust. Asa ca, dupa un castron de ciorba, dreasa si cu ceva smantana si mancata cu o felie de paine zdravana, nici ca-ti mai trebuie altceva. Poate doar un desert, dupa. :)

Ingrediente

  • 2 felii cap de piept de vita
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • o jumatate de telina (radacina)
  • 1 pastarnac
  • patrunjel
  • leustean
  • zeama de varza
  • suc de rosii
  • Pt perisoare:
  • 400 g carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • 2 linguri cu orez
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pentru inceput am pus capul de piept la fiert, am spumuit si l-am lasat sa mai fiarba ceva vreme singur, pana am adaugat legumele si perisoarele, pentru a fi sigura ca e carnea fiarta bine si frageda.

De obicei arunc apa in care da carnea de vita cateva clocote, pentru ca se innegreste, dar de data asta nu a fost cazul, a fost suficient sa curat spuma formata. 

Legumele tocate marunt le-am adaugat peste carne si le-am lasat sa fiarba. 

Intre timp am pregatit perisoarele: am amestecat carnea tocata cu ouale, orezul, ceapa si patrunjelul tocate marunt, am condimentat cu sare si piper, dupa care, cu mainile umede am format perisoarele. Eu le-am facut cam de marimea unei nuci, nu mai mari, pentru ca la fiert oricum se mai umfla. 

Odata pregatite, am adaugat perisoarele in ciorba si le-am lasat la fiert cam 20 minute. Eu scot mereu o perisoara din ciorba si verific daca a fiert orezul, daca nu, le las sa fiarba in continuare. 

Dupa ce au fiert perisoarele am adaugat sucul de rosii si zeama de varza, ciorba a mai dat cateva clocote si am oprit-o.

La final am presarat leustean si patrunjel tocat, care ii dau ciorbei o aroma desavarsita. 

Cand e gata, abia astept sa pun in castroane cate un polonic de zeama cu legume, o bucata de carnita cu os, vreo doua perisoare si verdeata (din nou) pe deasupra. O lingura buna de smantana, o felie de paine si un ardei murat, mai potolit, acompaniaza perfect ciorba mea de perisoare. 

Va poftesc si pe voi la masa! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 06.03.2015, 17:02
preferata mea!! buna taaare!
la 06.03.2015, 17:05
Acum verificam daca esti moldoveanca , daca are bors Cu zeama de varza acra si mai bine
la 06.03.2015, 17:08
Cu zeama de varza o prefer si eu! '
la 06.03.2015, 17:11
la 06.03.2015, 17:21
foarte buna!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking