Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Postat de merisor67 in Ciorbe
3 Noi 2019 | 5529 vizualizari
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și această rețetă de Borș de cartofi cu sfeclă roșie și costiță afumată. Ideea acestei rețete am preluat-o de la draga mea prietenă Rocsi cu al ei blog Rocsy în bucătărie și căreia îi mulțumesc tare mult! Foarte bună a ieșit așa cu gust dulce-acrișor și frumos colorată!

Ingrediente

  • 2 buc. sfeclă roșie
  • 4 cartofi
  • 1 kg costiță afumată
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 750 ml borș
  • 2 l apă
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă. În alt vas punem borșul la fiert. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și păstârnacul, le curățăm și le dăm pe răzătoare. Când costița este ușor pătrunsă, adăugăm peste ea, mai întâi ceapa, apoi, după 7-8 minute și rădăcinoasele date pe răzătoare. Urmează după alte 7-8 minute de fierbere, cartofii curățați și tocați cuburi. Între timp curățăm și sfecla fiartă și o tocăm cuburi. O adăugăm peste restul ingredientelor de pe foc. Adăugăm și ardeiul tocat cuburi și borșul fiert aproximativ 20-30 de minute. Mai lăsăm ciorba să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, să se întrepătrundă gusturile. După stingerea focului adăugăm pătrunjelul verde tocat. Se servește simplu, cu smântână, cu ardei iuți, sau cum îl preferă fiecare. Este tare gustos în orice variantă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de post cu cartofi noi

Postat de Valclaudia

Ciorba de post cu cartofi noi

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii....

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de mirela0911

Ciorba taraneasca de porc

Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2019, 12:28
bun bun
la 03.11.2019, 12:32
Bun!
la 03.11.2019, 12:50
Cât de bun și sănătos este...!
la 03.11.2019, 12:52
la 03.11.2019, 13:11
Tare bun!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking