Ingrediente
- 300 g fasole boabe
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- zarzavat ( conservat de toamna)
- loboda
- patrunjel
- marar
- sare
- cimbru uscat de gradina
- bors proaspat
- 200 ml suc de rosii
- fidea subtire
Mod de preparare
Se opareste fasolea, se scurge de apa si se pune la fiert cu cimbru si aproape de final se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul tocate.
Dupa ce a fiert fasolea bine se adauga si 2 linguri de zarzavat si se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se adauga o mana de loboda si marar de la congelator si se lasa sa dea un clocot.
Se adauga sucul de rosii si borsul dupa gust. Dupa ce s-a pus borsul se mai lasa sa dea cateva clocote si se adauga fidea, dupa preferinta (eu am pus doar o mana).
Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba borsul impreuna cu fideaua.
Se serveste cu patrunjel verde tocat ( eu am avut la congelator) si ardel iute, pe care eu am uitat sa-l fotografiez :D
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|