Ingrediente
- 500g fasole
- 1ceapa mare
- 1morcov
- 1ardei gras colorat
- 1cutie de rosii in bulion
- 1l de bors
- 3linguri cu ulei
- 2leg.de patrunjel
- 2leg.de leustean
- 1telina mica
- 1crenguta de cimbru
- sare
Mod de preparare
fasolea curatata,spalata,o pun de seara intr-un vas cu apa;
dimineata o pun la fiert in apa calda si o las la foc mic cu capac pana ce boabele de fasole incep sa pocneasca;
eu doar acum scurg fasolea si o spal in multe ape reci,dupa care o pun din nou la fiert in apa calda;
cand incepe sa clocoteasca,adaug ceapa si ardeiul taiate marunt iar radacinoasele date pe razatoare;
tot cu capac la foc mic las sa fiarba;
cand deja totul este fiert,adaug rosiile pe care le-am calit in ulei,dupa cateva clocote,borsul pe care l-am fiert in alt vas.
potrivesc de gust,adaug verdeata tocata marunt si crenguta de cimbru;
se serveste dupa preferinta rece cu ceapa verde sau praz
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|