Ingrediente
Pt.perisoare
- 400 g carne tocata ( porc si vita)
- 50 g orez
- 1 ceapa mare
- 1 ou
- sare
- piper
- patrunjel
- cimbru
Ciorbita
- 400 g amestec legume( morcov,pastarnac,ardei gras,fasole
- verde,mazare,etc)
- 2 cepe
- 3 l apa
- 1/2 l bors
- 300 ml rosii cu ardei
Mod de preparare
Ca sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta), apoi orezul,omeogenizam totul si la final adaugam patrunjelul tocat si oul.Pregatim perisoarele si le lasam pe un fund pana le va veni randul sa fie bagate-n oala.
Separat taiem marunt cele 2 cepe si le calim cu putina saree in 30 ml ulei,pana devine aurie ceapa,apoi adaugam si legumele,amestecam bine si turnam 3 l apa peste ele.Lasam la fiert,potrivind de sare,cand sunt pe jumatate fierte adaugam si rosiile cu ardeiul.Lasam sa dea intr-un clocot si apoi punem perisoarele.Lasam sa fiearba cca 20-25 min,la final turnam borsul,daca dorim mai acra mai suplimentam cu bors.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare cu amestec de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|