Bors de fasole cu zeama de varza
Postat de ianculubita in Ciorbe
16 Mar 2012 | 6380 vizualizari
Cu aceasta reteta iar mi-am adus aminte de familia mea,iar va plictisesc probabil. Nu stiu de ce atunci cand trec prin greutati,am nevoie sa fug si sa pun capul pe umarul mamei,sa-mi aline durerea sau suferinta sau de ce nu,chiar sa ma certe;voi sunteti tinere,inca nu stiti acest sentiment!!!! in aceste 3luni de zile,i-am simtit lipsa cel mai mult,asta fiind motivul pentru care am gasit refugiul in bucatarie,singura cu gandurile mele si cu oalele mele;gata trec la reteta. Originalul acestei retete se afla in Moldova de peste Prut,a adus-o tatal meu cand a fost in "concentrare"
Ei acum urmeaza si o parte hazlie;de cate ori punea mama sa faca fasole prajita(acum se spune iahnie),tata pur si simplu fura din fasole dupa ce era fiarta si-si facea el borsul lui;cand auzeam voci prin bucatarie,spuneam:gata a reusit!!!iar acum urma distractia,ii placea foarte mult sa gateasca,chiar daca mama nici nu vroia sa auda;taia 2cepe in sferturi si le arunca in oala,taia marunt un miez de varza murata,1ardei iute uscat,punea o cana cu apa sa fiarba ceapa si varza,la urma aducea o oala cu zeama de varza(moare cum spunea el),o crenguta de cimbru,daca i se parea prea subtire,arunca si cateva paste,il mai condimenta daca era nevoie,facea mamaliga si manca de ti se facea o pofta de mureai daca stateai langa el;eu,pentru ca mi-a placut mereu acest bors,l-am cosmetizat putin.