Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de simona72 in Multicooking
22 Aug 2019 | 3782 vizualizari
Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

O ciorba acrisoara cu carne de peste si multe verdeturi. Am pus cate putin din fiecare, cam ce era prin frigider si anume: patrunjel, marar, salata si loboda. A iesit o ciorba bogata cu aroma usoara de peste acrita cu bors, dar si cu lamaie, cine a dorit ciorba mai acra.

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 400-450 gr file de salau de Nil
  • 2 cozi de ceapa verde
  • Cateva frunze de patrunjel proaspat
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3-4 linguri pesmet facut in casa(eu l-am facut din crutoane picante pe care le-am maruntit in robot)
  • In plus:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 2 tije apio
  • 1 legatura mica de loboda
  • 1 salata mica sau jumatate din una mai mare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • Aproximativ 1,5 litri de apa+250 ml bors
  • Sare dupa gust
  • Pentru servit: felii de lamaie si ardei iute

Mod de preparare

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare si piper proaspat rasnit, putina coaja de lamaie rasa foarte fin (avem nevoie doar de putina aroma care se potriveste foarte bine cu pestele) si sa nu uitam de pesmet. Dupa cum v-am spus mai sus la ingrediente, eu am facut pesmetul din niste crutoane. Pesmetul din magazin mi se pare fad, nu are nici un gust, ba mai mult uneori l-am nimerit ranced. Ma rog….este alegerea voastra ce puneti. Puteti sa-l omiteti sau sa puneti in compozitie putin orez sau griș. Se amesteca ingredientele cu mana, iar la final cu mainile umezite formam perisoare (exact ca si la chiftele).

In vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express punem uleiul de masline. Conectam la sursa de curent, alegem functia Brown/Sote si butonul start.

Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se caleasca pana devine sticloasa. Apoi punem legumele morcovul, ardeiul si apio taiate ca pentru ciorba. Lasam totul sa se caleasca inca 2-3 minute. Punem in vasul aparatului peste legume apa(eu prefer sa o pun clocotita), frunzele de salata taiate fin la fel si loboda. La final punem si perisoarele. Punem capac peste aparat, inchidem supapa de aburi, alegem functia Soup, timpul de 20 minute si butonul start.

Dupa expirarea timpului se apasa butonul Start/Stop, se deconecteaza de la sursa de curent, se elibereaza supapa de aburi cu o manusa de bucatarie.

Se da capacul deoparte, se pune borsul, sarea dupa gust si patrunjelul tocat fin. Repetam procedeul de conectare, functia Soup, valva de aburi inchisa si timpul 2 minute. Avem nevoie doar borsul sa fie dat putin in clocot. Ciorba e gata si se serveste cu ardei iute si daca preferati mai acra puneti zeama de lamaie.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de Oana

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

Pune apa si zaharul in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchide capacul, inchide supapa de presiune si seteaza pe modul Manual pentru 5 minute. Cand...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de miha

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.  Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2019, 15:17
bun bun
la 22.08.2019, 15:49
Ne place! Primim o portie?
Dar tu stii ca mi-ai dat o idee buna, nu am mai facut de multa vreme o ciorba din asta cu perisoare de peste.
la 22.08.2019, 16:09
Multumesc!
la 22.08.2019, 16:10
Laura, primiti primiti
la 22.08.2019, 19:59
Bună idee!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking