Ingrediente
- 6-7 bucatei de peste
- 1 ceapa
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- 3 morcovi
- 2 rosii coapte bine
- sare
- 2 cuburi vegeta naturala (by sylvia)
- 1 litru bors de casa
- 1/2 lamaie(sucul)
- 4 linguri ulei de masline
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Preparare bors de peste.
Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile.
Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se pun bucatile de peste, se pune capacul si se lasa sa fiarba borsul de peste inca 20-25 minute.
La final se pune borsul fiert in prealabil (de preferat bors de casa,e mult mai bun si mai sanatos) se lasa sa dea 2 clocote separat dupa care se pune in ciorba iar daca doriti mai acru se poate stoarce sucul de la o jumatate de lamaie (borsul meu nu era foarte acru si am pus si putin suc de lamaie),la final se pune patrunjel verde tocat si se stinge focul.
Serviti un bors de peste cu mamaliguta sau simplu!
PS:Multumesc fetelor de idei, a iesit un bors de peste minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|