Bors de peste

Postat de nadina73 in Ciorbe
28 Sep 2010 | 8292 vizualizari
Bors de peste

Un bors de peste grozav de bun cu mamaliguta .Sursa de inspiratie sylvia,medi si vero.

Ingrediente

  • 6-7 bucatei de peste
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 morcovi
  • 2 rosii coapte bine
  • sare
  • 2 cuburi vegeta naturala  (by sylvia)
  • 1 litru bors de casa
  • 1/2 lamaie(sucul)
  • 4 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Preparare bors de peste.

Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile.

Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute.

Se pun bucatile  de peste, se pune capacul si se lasa sa fiarba borsul de peste inca 20-25 minute.

La final se pune borsul fiert in prealabil (de preferat bors de casa,e mult mai bun si mai sanatos) se lasa sa dea 2 clocote separat dupa care se pune in ciorba iar daca doriti mai acru se poate stoarce sucul de la o jumatate de lamaie (borsul meu nu era foarte acru si am pus si putin suc de lamaie),la final se pune patrunjel verde tocat si se stinge focul.

Serviti un bors de peste cu mamaliguta sau simplu!

PS:Multumesc fetelor de idei, a iesit un bors de peste minunat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de katty

Bors de crap, cu zdrente de ou

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2010, 08:59
la prinz sunt la tine,o sa revin si cu furculitele ca acum nu le gasesc
la 28.09.2010, 09:19
Ca sa nu te refuz, mie da-mi doar o bucatica de carnita.
la 28.09.2010, 09:55
la 28.09.2010, 10:17
cred ca-i foarte bun!
la 28.09.2010, 10:23
o portie pentru George te rog.............

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking