Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris in Peste
3 Sep 2020 | 3536 vizualizari
Ciorba de somn la ceaun

În fiecare an, cam de două ori, ne întâlnim cu familia, mărită sau lărgită cum îi mai spun eu, nași, fini, cumetri, copii, nepoti… și punem de ceva bun la ceaun sau proțap. De data asta am preparat o super ciorbă din somn, care a fost pe gustul tuturor, mai puțin al Zmeișorilor :D :))) Eiiii, s-au compensat cu inimă la grătar și frigărui din carne de miel. Rețeta se poate adapta la cantități normale, pentru o familie de 4 persoane, se taie din zerouri! :D 😊)) P.S. Daaa, am gătit la comun, nu-mi asum prepararea și gătirea pe deplin;) Fiecare și adus touch-ul :D, personal :)))) Așa e frumos când gătești la liber, la foc de lemne! ;) :))) 

Ingrediente

  • Somn 1 bucată cca. 5000 g,
  • Morcovi cca. 500 g,
  • Păstârnac cca. 300 g,
  • Pătrunjel rădăcină cca. 300 g,
  • Țelină rădăcină cca. 300 g,
  • Ceapă galbenă cca. 500 g,
  • Ardei kapia cca. 300 g,
  • Roșii decojite cca. 1000 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 300 ml,
  • Sare grunjoasă după gust,
  • Apă de izvor cca. 8000 ml,
  • Borș de putină cca. 4000 ml,
  • Ouă 8 bucați,
  • Icre de pește cca. 100 g.
  • Verdeață ( pătrunjel, leuștean) cca. 200 g.

Mod de preparare

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează.

Legumele se curăță și se toacă grosier.

Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și se lasă la călit, cca. 10 minute, amestecându-se ușor. Apoi se adaugă restul de apă și se lasă la fiert la foc iute cca. 30 minute până ce legumele se gătesc. Se adaugă capul și coada somnului, se lasă la fiert, la foc mediu până ce cade carnea de pe oase, apoi se scoate din ciorbă.

Se asezonează de sare, roșiile decojite, borșul și se mai lasă la fiert cca. 20 minute, apoi se adaugă bucățile de pește, lăsându-se la fiert cca. 20 minute ca să se gătească.

După ce peștele a fiert se scoate din ciorbă și se lasă la cald până la servire.

Ciorba se finalizează adăugând ouăle amestecate cu  icrele și zeamă fierbinte din ciorbă, ca să nu se taie, facă omletă. Atenție ceaunul trebuie luat  de pe foc și lăsat cca. 20 minute, până se adaugă dreseala de ou și icre.

Ciorba se servește fierbinte asezonată cu verdeață, cu bucăți de pește servite alăturat.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de somn la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateu de butterfish afumat

Postat de RuxyRux

Pateu de butterfish afumat

Ouale se fierb 5 sau 6 minute pana devin tari. Se alege pestele, se pune in blender, impreuna cu untul, uleiul de masline, galbenusurile, mustarul, turmericul si piperul. Se mixeaza pana...

Citeste continuarea

Stiuca cu fasole verde si leurda

Postat de mihaelar63

Stiuca cu fasole verde si leurda

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2020, 20:16
Arată foarte bine...!
la 03.09.2020, 20:20
Si cam cat ati dormit dupa ?
la 03.09.2020, 20:40
Cleme, nu prea, că ni s-a făcut dn nou foame! ))
la 03.09.2020, 20:48
la 03.09.2020, 21:50
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking