Ingrediente
- cateva bucati de peste ( eu am pus capul de la somon, coada si inca vreo 2 bucati )
- 3 linguri de zarzavat ( eu am pus zarzavat ras pastranac cu morcov, telina, patrunjel radacina,telina frunze)
- 2 linguri de pudra de legume naturala (reteta mea),
- sare,
- piper,
- o frunza de dafin,
- 2 linguri de ulei ,
- 100 ml suc de rosii,
- bors pentru acrit,
- verdeata proaspata maruntita pentru pus la final eu am pus patrunjel.
Mod de preparare
Preparare bors de peste : punem intr-un vas mai adanc legumele la calit in cele 2 linguri de ulei si le lasam pret de cateva minute.
Dupa cateva minute adaugam bucatile de peste si apa , condimentam cu sare si piper si o frunza de dafin si lasam la foc mediu timp de 15 minute .
Lasam apa cat sa treaca bine peste bucati si la clocot mic. La sfarsit adaugam in borsul de peste sosul de rosii si mai dregem cu condimente dupa gust si acrim cu bors.
Am servit o portie de bors de peste fierbinte cu paine prajita si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste /somon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|