Ingrediente
- Ingrediente Bors de pui ca la mama acasa
- de cateva bucati de pui de casa ( pui fermier am pus eu ) eu am ales pentru bors pulpele , aripile si spatele de la pui.
- 2 cepe ,
- o jumatate de ardei rosu ,
- o bucata mica de telina,
- 2 morovi,
- sare,
- piper,
- 2 linguri de zarzavat ras ( eu am la borcan amestec de morcovi cu radacina de patrunjel, pastranac, telina) ,
- 2 linguri de vegeta naturala ,
- leustean, bors pentru acrit,
- 50 ml suc de rosii,
- verdeata maruntita in functie de preferinte ( eu am pus patrunjel
Mod de preparare
Cum se prepara Bors de pui ca la mama acasa
Am pus la fiert in oala sub presiune sa mearga mai repede bucatile de pui spalate bine , insotite de cepe, ardei, morcov si bucata de telina, am adaugat putina sare si piper si apa cam 4 l si am lasat la fiert 30 de minute de cand am inchis supapa.
Dupa aceea am strecurat in alt vas, am adaugat bucatile de carne si am pus din nou la fiert, cand a dat in clocot am adaugat zarzavatul de la borcan, vegeta naturala, morcovul ras, ardeiul rosu maruntit si o ceapa care fiert in supa facuta cu mixerul si am mai lasat sa fiarba 5-10 minute. Dupa ce a fost bine fiert tot am adaugat sucul de rosii, am mai dres cu sare si bors magic pentru acrit si a adaugat o mana de leustean taiat marunt ( la borcan in otet am avut eu ) .
Se serveste fierbinte, cu paine de casa am servit noi, ardei iuti si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie. A fost delicioasa, foarte aromata si consistenta.
Recomandam si ciorba cu carne de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|