Ingrediente
- Ingrediente Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa
- 1 pui
- 2-3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 telina
- 1 ardei gras
- 1 mana fasole pastai
- 2-3 linguri boabe mazare
- 4 rosii
- 2 cartofi taiati in cuburi mari
- 1 cana bors
- 2 crengute leustean
- Pentru servit ciorba de pui:
- patrunjel verde
- smantana – optional
Mod de preparare
Cum se prepara Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata marunt o calim foarte putin. Zarzavaturile taiate julien sau cubulete le calim impreuna cu ceapa.
Cand carnea este aproape fiarta, punem zarzavaturile calite, mazarea si fasolea verde taiata in bucati, apoi cartofii. Borsul fiert separat in cateva clocote, il turnam in oala cu ciorba de pui. Lasam ciorba sa dea in cateva clocote, apoi punem rosiile oparite si decojite, apoi taiate in cuburi.
Cand toate legumele si carnea sunt fierte adaugam sare si frunzele de leustean (daca se poate legate in buchet), mai lasam ciorba de pui sa fiarba 4-5 minute, apoi luam de foc.
Servim ciorba de pui fierbinte cu patrunjel verde presarat, alaturi de paine de casa sau o mamaliguta. Recomandam si ciorba de burta de vita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|