Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana
Postat de Lia1 in Ciorbe 6 Iul 2014 | 18848 vizualizari
In Oltenia, si la vremea aceasta exista acest tip de loboda care creste pe o tulpina inalta. In vremea copilariei mele nu exista acest soi. Locuitorii de acolo imi place ca se misca si diversifica, in domeniul agriculturii sunt destul de bine informati, folosesc si internetul. Abia am terminat de mancat aceasta ciorba, dar maine daca m-ai intreba cu ce ciorba sa ma servesti la masa, ti-as cere tot ciorba de loboda, dupa ce te-am iscodit daca ai acrit-o cu zeama de varza, daca i-ai pus o jumatate de razor de leustean si daca ai dres-o cu jumatate smantana, jumatate iaurt. "Cireasa de pe ciorba" este ardeiul iutel (nu foarte iute de nu mai simti gustul), fara de care acestei ciorbe ii mai paleste din aura. M-a inspirat ciorba de cartofi a lui Babi care mi-a facut o pofta nebuna :P ...EDITEZ: am uitat sa precizez ca polonicul cel ciobit (l-am gasit in podul casei de la tara ... si cate minuni "vintage" mai zac pe acolo :x) l-am pus ca fitza maxima de prezentare :))
Inapoi la reteta
|