Ingrediente
- 1 salata verde mare ( din gradina)
- 2 feliute de slanina afumata
- 2 l apa
- 4 catei de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
- 8 frunze de marar
- 3 lg smantana 20%
- 1 cub Maggi Bors sau 100 ml bors de tarate
- 1 lg faina
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii.
Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul.
Cand este prajita, adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa.
Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul pisat.
Dai focul mic si lasi sa fiarba 10 minute, dupa care pui cubul de bors (sau borsul) si mararul tocat marunt.
Stingi focul si acoperi cu un capac.
Lasi sa se racoreasca si torni smantana cate putin, amestecand continuu.
Servesti imediat, calda sau rece.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|