Bors dietetic cu cartofi

Postat de RODIMUR in Ciorbe
3 Apr 2020 | 3473 vizualizari
Bors dietetic cu cartofi

Borșul de cartofi este cel mai popular borș făcut în casele din Moldova, în perioadele de post. În urmă cu două săptămâni, am vrut să renunț la prăjeli și am preparat dietetic borșul, pentru că mi s-a părut că ar fi mai sănătos astfel, mai ales după o lungă perioadă de alimentație vegetală. Borșul a ieșit foarte bun și cred că merită preparat astfel, fără prăjeli, dar cu exact aceleași ingrediente adăugate de obicei. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 1 ardei gras verde
  • 2 roșii
  • 2 cepe galbene
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 litru de borș natural
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este necesar.

Se curăță cepele, se spală și se taie mărunt.

Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie cubulețe.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se spală roșiile și se taie cubulețe.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă celelalte legume, mărunțite în prealabil.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă verdețurile (mărarul și pătrunjelul).

După încă două-trei clocote, se adaugă borșul, pentru încă un clocot. Se condimentează, după gust cu: sare, piper, cimbru. Se presară mărar și pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, borșul se poate servi. Cine dorește, îl poate servi cu mămăliguță caldă, ceapă, sau ardei iuți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors dietetic cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Ciorba de raci oltenesti

Postat de Lia1

Ciorba de raci oltenesti

1. Intr-o cratita pui 1/2 apa la clocotit in care vei opari pentru cateva minute racii uscati ca sa ii decupezi mai usor. Poti sa ii dai cateva clocote daca sunt prea crocanti si se sparg la...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de camelia75

Ciorba taraneasca de pui

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2020, 21:43
imi place
la 03.04.2020, 21:58
Mă bucur, Ina și-ți mulțumesc mult...!
la 03.04.2020, 22:45
M-ar tenta !!! Desi nu sunt mare prietena cu borsul ,in Ucraina , nu am facut nazuri . Am mancat ce am primit si nu a fost rau !!!!
la 03.04.2020, 23:17
Mihaela, nici eu nu țin chiar foarte mult la borșuri (mai degrabă-i plac lui) ci mai mult la supe ușoare, dar mai aveam 1 litru de borș în casă și mi-am zis că merită să fac o rețetă deja clasică în zonă... Mulțumesc frumos!
la 03.04.2020, 23:32

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking