Bors din carne de miel

Postat de panacris in Ciorbe
25 Apr 2017 | 4163 vizualizari
Bors din carne de miel

Delicii de Paște! Daaaa, o nouă variantă a ciorbiței din carne de miel. Am reușit să mă împrietenesc cu borșul de putină în ciorbă  ;) E prima oară când ciorbița s-a consumat integral ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • cca. 700 g capul și mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) 
  • mațe de miel
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2-3 bucăți morcovi 
  • 50 g țelină 
  • 25 g păstârnac 
  • 50 g pătrunjel rădăcină 
  • cca. 25 g gulie 
  • 1 legătură ceapă verde 
  • 1 legătură usturoi verde 
  • 1/2 legătură leuștean 
  • 2-3 fire tarhon 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • 1000 ml borș de putină 
  • 4-5 bucăți gălbenuș de ou 
  • 300-400 ml smântână 

Mod de preparare

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.

Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final, se freacă bine cu mălai și sare. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, se bobinează pe oscioarele mielului, iar restul se taie mărunt și se adaugă la ciorbă, lăsându-se  la fiert în apă clocotită cu puțină sare, lăsându-se la fiert cca. 15 minute.

Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală, apoi se toacă mărunt. Toate acestea se călesc scurt, în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se adaugă borșul și se mai lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mediu. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei. Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia.

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din carne de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba cu carne de miel

Postat de andaoana

Ciorba cu carne de miel

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....

Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de aliliana

Bors de miel

Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs.  Am pus pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2017, 19:43
O portie vreau si eu..;-bd
la 25.04.2017, 19:45
imi place foarte mult!
la 25.04.2017, 20:05
Ce bun!
la 25.04.2017, 20:29
Ce bunatate!
la 25.04.2017, 20:53

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking