Ingrediente
- 4 conserve de fasole rosie( de la LIDL)
- 600 gr scarita afumata
- 1 ceapa mare
- 1 ardei capia sau gogosar
- o bucata de telina
- 2 morcovi
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 4 linguri de ulei
- 350 ml bors de putina
- 1 lingura pasta de tomate
- piper
- sare
- verdeata( patrunjel si leustean tocat fin) eu am avut uscat
Mod de preparare
Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare.
Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete.
Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine.
Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa ce a fost spalata cu apa fierbinte si lasam pe foc 5-6 minute amestecand.
Adaugam apa calda (4 litri) si lasam sa fiarba, probam carnea sa fie patrunsa bine si adaugam fasolele, boiaua, potrivim de gust ( sare si piper) mai lasa 7 minute pe foc, adsugam borsul de putina dupa ce a fost fiert separat cu o lingura de pasta de tomata si mai dam un clocot. Oprim focul, adaugam patrunjelul si leusteanul tocate fin si ciorba este gata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rapid de fasole cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|