Bors rapid de fasole cu scarita afumata

Postat de lucy2002 in Ciorbe
28 Oct 2019 | 380 vizualizari
Bors rapid de fasole cu scarita afumata

Cand sunt in criza de timp aleg aceasta varianta de a gati borsul de fasole. Prima data am mancat la o prietena si mi-a placut tare mult. Se face imediat si este si foarte gustos!

Ingrediente

  • 4 conserve de fasole rosie( de la LIDL)
  • 600 gr scarita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia sau gogosar
  • o bucata de telina
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 4 linguri de ulei
  • 350 ml bors de putina
  • 1 lingura pasta de tomate
  • piper
  • sare
  • verdeata( patrunjel si leustean tocat fin) eu am avut uscat

Mod de preparare

Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare.

Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete.

Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine.

Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa ce a fost spalata cu apa fierbinte si lasam pe foc 5-6 minute amestecand.

Adaugam apa calda (4 litri) si lasam sa fiarba, probam carnea sa fie patrunsa bine si adaugam fasolele, boiaua, potrivim de gust ( sare si piper) mai lasa 7 minute pe foc, adsugam borsul de putina dupa ce a fost fiert separat cu o lingura de pasta de tomata si mai dam un clocot. Oprim focul, adaugam patrunjelul si leusteanul tocate fin si ciorba este gata.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rapid de fasole cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Ciorba de dovlecei

Postat de Constelatialeu

Ciorba de dovlecei

Mai intai pregatim toate legumele, dupa cum urmeaza: curatam morcovul, pastarnacul si le dam pe razatoarea mare, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete, dovlecelul cubulete mai mari. Incingem...

Citeste continuarea

Ciorba de rata

Postat de simona72

Ciorba de rata

Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.10.2019, 19:06
În situații de urgență, e ideal să gătești cu fasolea gata fiartă!
la 28.10.2019, 20:27
la 28.10.2019, 21:01
Ciorba de fasole este preferata mea! De cate ori fac, eu mananc cel mai mult din ea! Si eu gatesc ceva timp doar cu fasole din conserva, pentru ca am avut parte de neplaceri cu fasolea ce am fiert-o ultimile dati!
la 28.10.2019, 23:24
bun
la 29.10.2019, 08:49
Da Cristina, multumesc!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking