Ingrediente
- 1 sfecla rosie cruda
- 0,75 - 1 litru de apǎ
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 1 tijâ de ṭelinâ
- 1 foie de dafin
- 1 ceapa salota
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare, piper
- boia de ardei
- 1 Kub de vita sau de legume
- smantana
- marar proaspat
Mod de preparare
Curatati sfecla de coaja si dati-o pe razatoare cea mare. Intr-o oala prajiti ceapa taiata marunt in uleiul de masline. Adaugati sfecla rasa. Varsati 0,75 cl de apa fiarta , puneti zeama de lamaie, tija de telina intreaga si foaia de dafin. Adaugati Kub-ul, piper, boia de ardei. Puneti mai multa apa, eu am adaugat caci imi place sa fie mult lichid. Fierbeti 30 de minute impreuna. Scoateti tija de telina si foaia de dafin Se verifica si se adauga sare dupa gust.
Serviti fierbinte cu smantana acra si marar proaspat! Daca postiti nu puneti smantana si folositi un Kub de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rapid de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|