Bors rapid de sfecla rosie

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
2 Apr 2021 | 3189 vizualizari
Bors rapid de sfecla rosie

Am inacrit cu lamaie caci n-aveam bors adevarat. Puneti mai multe legume daca doriti, eu l-am facut simplu si pur din sfecla. Ce bun este, nu-i trebuie nimic mai mult dupa gustul meu.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/02/bors-moldovenesc-de-sfecla-rosie.html

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie cruda
  • 0,75 - 1 litru de apǎ
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 1 tijâ de ṭelinâ
  • 1 foie de dafin
  • 1 ceapa salota
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 1 Kub de vita sau de legume
  • smantana
  • marar proaspat

Mod de preparare

Curatati sfecla de coaja si dati-o pe razatoare cea mare.  Intr-o oala prajiti ceapa taiata marunt in uleiul de masline. Adaugati sfecla rasa. Varsati 0,75 cl de apa fiarta , puneti zeama de lamaie, tija de telina intreaga si foaia de dafin.  Adaugati Kub-ul, piper, boia de ardei. Puneti mai multa apa, eu am adaugat caci imi place sa fie mult lichid. Fierbeti 30 de minute impreuna. Scoateti tija de telina si foaia de dafin  Se verifica si se adauga sare dupa gust.
Serviti fierbinte cu smantana acra si marar proaspat! Daca postiti nu puneti smantana si folositi un Kub de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rapid de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

Postat de mihaelar63

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera...

Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Postat de Ina

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2021, 19:42
la 02.04.2021, 20:01
la 02.04.2021, 21:13
Delicios!
la 02.04.2021, 21:47
la 02.04.2021, 23:09
Ce culoare are !!!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking