Bors taranesc din coada de vita

Postat de Ksenya in Ciorbe
10 Mai 2018 | 5660 vizualizari
Bors taranesc din coada de vita

Reteta de fata este una veche romaneasca pe care am gasit-o in cartea maestrului bucatar, Ion Radu "Preparate de arta culinara". Mie mi-a placut mult asa ca am gasit de cuviinta sa v-o impart si voua.

Ingrediente

  • 900 g coada de vita
  • 350 g rosii (eu am avut la borcan)
  • zarzavat de supa
  • 1/2 varza mica
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura patrunjel
  • 1/2 bors
  • 3 litri apa

Mod de preparare

Carnea taiata bucati egale, se fierbe in 3 litri apa cu sare. Pe parcurs se spumeaza, apoi se pune zarzavatul taiat cuburi sau julien.

Cand carnea este aprope fiarta, se adauga varza taiata fideluta, se mai lasa la fiert 15 minute, apoi se pun rosiile curatate de pielita si taiate, apoi borsul se mai fierbe 10 minute.

La sfarsit se potriveste de sare si piper.

Se serveste cu patrunjel tocat si smantana cine mai doreste. Bineinteles cu ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc din coada de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zama de moare cu carnati afumati

Postat de mihaelar63

Zama de moare cu carnati afumati

Curatati legumele si le spalati. Taiati morcovul, telina si patrunjelul cubulete si le puneti la fiert intr-o oala cu 1.5 l apa. Intr-o alta oala separata, puneti moarea la fiert impreuna cu...

Citeste continuarea

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

Postat de mihaelar63

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

Spalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2018, 17:25
la 10.05.2018, 17:34
la 10.05.2018, 17:39
foarte gustoasa
la 10.05.2018, 17:43
Bun bors !!!! Coada de vita este o bucata ce da gust deosebit ciorbelor Eu foarte rar ajung sa nimeresc asa ceva .
la 10.05.2018, 17:57
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking