Braduti cu aluat de biscuiti si nuca

Postat de privatelaura in Dulciuri
4 Mar 2015 | 7228 vizualizari
Braduti cu aluat de biscuiti si nuca

Cand eram copil, gaseam in cofetarii, niste rulouri cu cacao, cartofi parca se numeau. Se faceau din resturi sau din prajiturile care nu se vindeau o perioada. Ce buni mai erau, ce gust bun. De fapt, cand eram copil, toate prajiturile de cofetarie erau bune si gustoase. Astazi...nu mai sunt...si o spun cu regret! Dar haideti sa vedeti ce bijuterici dulci frumoase ne-a impartasit Adina . Practic, ea le-a dat viata, pentru ca la ea am vazut prima data si mi-a ramas gandul la ele inca de atunci. Asa de frumoase si ingenioase, incat ne-au cucerit pe loc. Apoi am vazut la Timi, si iar mi-am propus sa le fac si eu. Abia acum am reusit sa ma mobilizez si sa fac si eu pentru piticii mei. Si ce credeti, gustand dintr-unul, am simtit acel gust de odinioara al cartofilor din cofetarie. M-am bucurat ca un copil. Am dus si la piticii de la gradi. Si piticii mei au mancat cu pofta braduti! Sper ca v-am convins sa ii incercati! Puteti combina ingrediente dupa bunul plac, data viitoare, eu mi-am propus sa ii fac albi.

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 250 gr miez de nuca (coapta in cuptor)
  • 250 ml lapte dulce
  • 40 gr cacao neagra
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr unt
  • 3 linguri miere naturala
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri rom condimentat
  • bombonele mici, colorate

Mod de preparare

Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens.

Biscutii si nuca le tocam la robot sau cu ajutorul unui sucitor.

Intr-un vas mai mare, punem pesmetul, nuca de cocos, adaugam cacaoa si scortisoara si amestecam usor ca sa se distribuie uniform.

Adaugam laptele caldut si amestecam cu o lingura. Adaugam romul. Imbracam o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam cu mana, pana obtinem o compozitie nelipicioasa.

Luam forma de bradut, luam cu mana o bucata de aluat si o indesam in forma, presand. Desfacem cu atentie laturile formei, scoatem usor bradutul. Manevram cu atentie, sunt destul de "modelabili". Pudram cacao pe un platou si asezam fiecare bradut acolo.

Ca sa obtinem diferite borduri/ decoruri, presaram inainte, in forma nuca de cocos sau bombonele si abia apoi introducem aluat. La sfarsit, dam la rece bradutii. Eu am pudrat unii cu cacao, altii cu scortisoara.

Sunt tare gustosi si de efect si sunt convinsa ca va vor placea si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu aluat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

Postat de merisor67

Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2015, 17:22
la 04.03.2015, 17:24
Ce frumosi sunt !
la 04.03.2015, 17:30
Cartofii si broscutele ...
Imi place mult reteta la favorite
la 04.03.2015, 17:33
ce frumusei!
la 04.03.2015, 17:58
o frumusete de prajitura

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking