Ingrediente
- 500 gr biscuiti simpli
- 250 gr miez de nuca (coapta in cuptor)
- 250 ml lapte dulce
- 40 gr cacao neagra
- 50 gr nuca de cocos
- 50 gr unt
- 3 linguri miere naturala
- scortisoara macinata
- 2 linguri rom condimentat
- bombonele mici, colorate
Mod de preparare
Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens.
Biscutii si nuca le tocam la robot sau cu ajutorul unui sucitor.
Intr-un vas mai mare, punem pesmetul, nuca de cocos, adaugam cacaoa si scortisoara si amestecam usor ca sa se distribuie uniform.
Adaugam laptele caldut si amestecam cu o lingura. Adaugam romul. Imbracam o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam cu mana, pana obtinem o compozitie nelipicioasa.
Luam forma de bradut, luam cu mana o bucata de aluat si o indesam in forma, presand. Desfacem cu atentie laturile formei, scoatem usor bradutul. Manevram cu atentie, sunt destul de "modelabili". Pudram cacao pe un platou si asezam fiecare bradut acolo.
Ca sa obtinem diferite borduri/ decoruri, presaram inainte, in forma nuca de cocos sau bombonele si abia apoi introducem aluat. La sfarsit, dam la rece bradutii. Eu am pudrat unii cu cacao, altii cu scortisoara.
Sunt tare gustosi si de efect si sunt convinsa ca va vor placea si voua!
Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu aluat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|